Blog

Blog Body - Mind - Soul

VIJOLIČEN DAN V NARAVI

Velika Planina

VIJOLIČEN DAN V NARAVI

Prelep družinski dan na Mali in Veliki Planini obdan z žafrani

 

Ali ste vedeli, da ima narava s svojimi drevesi in rastlinami moč naravnega zdravljenja?
Da rastline in drevesa črpajo “temo” in jo prečistijo?
Da oddajajo svetlobo, energijo???
Že sama beseda narava, nam pove oziroma kliče: naravno zdravljenje.
Vedeli ali ne, sigurno ste že kdaj občutili to spremembo, da ko ste odšli v naravo utrujeni, žalostni, slabe volje, polni problemov, ste se vrnili od nje prečiščeni, polni energije, brez problemov (vsaj za nekaj časa 😉 ). Ali kadar ste odšli v naravo z glavobolom, napetostjo, bolečino in se vrnili nazaj brez njih. To je moč naravega zdravljenja.
V prvi vsti zaradi njenega čistega izvora, saj je odmaknjena od vseh motečih dejavnikov iz okolice (radioaktivne frekvence, elektromagnetno valovanje, množice ljudi, glasovi in zvoki iz okolja, socialna omrežja, tv, radio, razne informacije…)
Nato pa zato, ker šele takrat, ko se odmaknemo od vsega tega vrveža toksičnih snovi za naše telo in um, lahko prisluhnemo sebi. Resničnemu Sebi. Tistemu Jazu, ki je zasidran globoko v nas in si tako zelo želi biti slišan in predvsem Uslišan.

Vijolična je barva višje zavesti, krepi našo povezavo z vesoljem in vsemi bitji, izboljšuje šesti čut in veča zavedanje💜

Vijolična barva je barva domišljije in duhovnosti. Spodbuja domišljijo in navdihuje visoke ideale. Je introspektivna barva, ki nam omogoča da stopimo v stik z našimi globljimi mislimi in občutki. Vsebuje energijo in moč rdeče barve ter duhovnost in celovitost modre. Združuje telo in duha ter ustvarja ravnotežje med našo fizično in psihično energijo. Pomaga ljudem, ki iščejo smisel življenja in duhovno izpolnitev. V smislu barv vijolična barva predstavlja prihodnost, domišljijo, sanje. Duhovno pomirja čustva, nam povečuje psihično sposobnost, duhovno razsvetljenje, a nas kljub temu drži trdno na tleh.

Zaradi vsega tega in ker nam je v hribih vedno lepo, hodimo redno z družino na raznovrstne pohode proč od mestnega vrveža in množic ljudi. Vsako leto gremo obiskati prelepe vijolične griče na Veliko in Malo Planino, ker je res neopisljivo lepo.
Sedaj je zame najlepše obdobje za doživetje čisto ta prave vijolične pravljice.
Priporočam tudi kot idealen izlet za vso družino, saj je pot nezahtevna in ima kar nekaj koč na izbiro z božansko dobro hrano, sploh ajdovi žganci, pa štruklji… (mmmmm).
Pastirske koče pa so lahkom tudi odlična priložnost za krajše postanke, še posebej če imate otroke ali niste navajeni dosti hoditi.
Najlepše v naravi pa mi je to, da se lahko nezavedno odklopim od vsega in vseh in sem točno takšna, kakršna v resnici tudi sem. Iz dna duše privre vedno na plano moja otroška razigranost, navihanost, neskončen smeh in neopisljiva sreča. Veste tisti občutek, ko veš, da si točno tam, kjer moraš biti in da je vse ok. Da ni nič narobe, če narediš tudi kakšno neumnost, da te nihče ne obsoja in da vse kar narediš, je prav. Brez nobenega strahu in obsojanja. Kakor, da si Doma. No, to! In take občutke moramo znati najti v sebi in jih čim več krat priklicati na površje. Če pa najdemo še takega partnerja ali bližnje, ki nas pri tem podpirajo, potem smo v življenju na pravi poti.

Velika PlaninaBodite dobro, bodite dobri in bodite vijolični💜

Pojdite v naravo se prečistiti in predihati vse tegobe, težave, probleme in se povezati s seboj. Naj vas narava naravno prečisti, pozdravi in ponovno poveže s samim seboj.

Zaupajte vesolju in vesolje bo zaupalo vam.

[Best_Wordpress_Gallery id=”12″ gal_title=”Velika Planina”]

Objem.

Mojca Jakomin

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare