Kakšen strašen naslov, se ti ne zdi? Je tudi tebe kdaj strah pred strahom pred strahom…? 

Koliko namišljenih in nerealnih strahov si lahko naš neumorni um zamisli? Namesto, da bi uživali in živeli v sedanjem trenutku radostno in veselo, nezavedno izgubljamo našo energijo s strahovi, ki so povrh vsega večinoma namišljeni. In ali ste vedeli, da ima strah pred strahom pred strahom 10 x močnejšo moč od realnega strahu?!

Pogosto se ubadamo s strahovi, ki so povezani z našo prihodnostjo, ki še sploh ni prišla, ki ni realna, ki še nima temeljev. Ima pa strah! O ja, brez tega žal ne gre. 🙁

Ubadamo se z obžalovanji, jezo, zamerami, ljubosumjem, ki so plod preteklosti. Ta preteklost pa je že zdavnaj za nami in sploh nima več realnega pomena v sedanjem trenutku. 

Koliko časa bomo še dopuščali, da nas nerealne misli in nerealna čustva omejujejo, zadržujejo, zavirajo pred srečo in življenjem v sedanjem trenutku? Koliko časa bomo to še dopuščali? Koliko?!

V sedanjem trenutku imamo vse ugodne možnosti, ki jih lahko izkoristimo za lepši danes in lepši jutri. V sedanjem trenutku se vedno lahko odločimo in naredimo spremembo, kako bomo živeli danes in s tem vplivamo na to, kako bomo živeli jutri. In to brez namišljenih strahov! 

Vprašajmo se, kakšne odločitve bi sprejemali, če nas ne bi bilo toliko strah? Ali bi bile naše odločitve enake ali »pogumne«, če ne bi bile podkovane s strahom? Vzemimo si par minutk našega neprecenljivega časa in iskreno razmislimo ter se vprašajmo, kaj bi takšne »pogumne« odločitve prinesle v naše življenje? Kako bi take odločitve oblikovale naše življenje? Res se je treba zamisliti, ker življenje je eno samo in kratko. Vsi imamo le eno možnost, da ga živimo, kot si želimo. Res jo imamo in zato ne čakat, res ne čakat. Škoda je vsakega trenutka, ko nismo srečni, ker je ta zamujen, ker gre mimo. Vsak vdih in vsak izdih je nov trenutek in če nismo srečni, je res škoda.

Če delamo ene in iste stvari, ne pričakujmo spremembe, ker nam že zdrava kmečka logika pove, da to ni možno. A veste, katera je definicija norca po Einsteinu?

Definicija norosti je delati ene in iste stvari in pričakovati drugačen rezultat!

Torej, do kdaj bomo norci?! 😉

Če kmet Janez vsako leto sadi plevel, ga skrbno zaliva, poskrbi za dovolj svetlobe, ga neguje, se z njim pogovarja, bo vedno zrasel le plevel, kljub temu, da si Janez zelo želi rožice. Ste razumeli? 😉 Kaj boste pa vi sadili?! Preden sadite, se vprašajte ali želite plevel ali rožice v vašem življenju?

Za narediti spremembo potrebujemo pogum, da lahko vse naše namišljene strahove odmaknemo proč. Strahovi nas omejujejo, so dolgočasni, ne dovolijo, da doživljamo nove stvari, da spoznavamo nove ljudi. Ne želijo, da uživamo življenje, da smo srečni. Tu so zato , da nas zavirajo, da delajo naše življenje žalostno, dolgočasno, obremenjujoče, travmatično in tega verjamem, da si ne želi nihče izmed nas! 

Kaj lahko naredimo?

Spremenimo način razmišljanja, saj se vse začne v naših glavah. Naše misli vplivajo na naša čustva, katera povzročijo dejanja, ki vplivajo na akcijo. Torej, vse je odvisno od tega, kako bomo sprejemali informacije, ki bodo nato vplivale na naše delovanje. 

Če na primer dobimo novico in jo v mislih sprejmemo-dešifriramo kot grožnjo, se bomo počutili ogroženi. Nekdo drug, ki bo prejel enako novico, jo bo sprejel-dešifriral kot izziv in se bo počutil izzvanega. To pa je daleč od ogroženega in varnost je v današnjem času vse bolj pomembna osnovna človeška potreba. Poskrbimo zato, da se bomo počutili varni v svojih odločitvah, motivirani v dejanjih in predvsem odgovorni za svoje odločitve in življenje. In naj bo srečno, ker je vse odvisno le od nas.

In ker si to zaslužimo!

Ko sem spremenila način razmišljanja in dojemanja, se mi je dobesedno spremenilo življenje. Kot bi se prebudila iz nočne more, sem dobesedno začela živeti svoje sanje. Medtem, ko pišem te vrstice, ležim na samotnem otoku pod palmo, pijem kokos… in ne, ne sanjam, vse to je res! O tem, kako sem prišla iz nočnih mor na Maldive, pa lahko izveste osebno na mojih brezplačnih predavanjih, ki so veliko več, kot le besede.

Pričakujte nepričakovano in začnite sanjati ❤️

Mojca

Ne čakaj na jutri, naredi nekaj zase še danes. Prijavi se na eno izmed brezplačnih predavanj ali delavnic, ki jih najdeš med dogodki. 
P.s.: Število mest je omejeno! Pohiti!