Blog

Blog Uncategorized

Strah pred strahom … Vam je znano?!?

Strah prikazna slika za clanek

Strah pred strahom … Vam je znano?!?

Kakšen strašen naslov, se vam ne zdi? Je tudi vas kdaj strah pred strahom, pred strahom…?

Koliko namišljenih in nerealnih strahov si lahko naš neumorni um zamisli? Namesto, da bi uživali in živeli v sedanjem trenutku radostno in veselo, kot nam ponuja življenje, nezavedno izgubljamo našo energijo s strahovi, ki so povrh vsega večinoma namišljeni!!!! Ali ste vedeli, da ima strah pred strahom pred strahom 10 x močnejšo moč od realnega strahu?! Strah prikazna slika za clanek

Pogosto se ubadamo s strahovi, ki so povezani z našo prihodnostjo. Ta sploh še ni prišla, ni realna,  nima temeljev… ampak ima pa strah. O ja, brez tega žal ne gre 🙁

Ubadamo se z obžalovanji, jezo, zamerami, ljubosumjem, ki so plod preteklosti in so že zdavnaj za nami ter sploh nimajo več realnega pomena v sedanjem trenutku.

Koliko časa bomo še dopuščali, da nas nerealne misli in nerealna čustva omejujejo, zadržujejo, zavirajo, da nikakor ne moremo biti srečni in živeti v sedanjem trenutku?! Koliko časa si bomo to še dopuščali?! Koliko?!

V sedanjem trenutku imamo vse ugodne možnosti, ki jih lahko izkoristimo, da imamo lepši zdaj in lepšo prihodnost. V sedanjem trenutku se vedno lahko odločimo in naredimo spremembo, kako bomo živeli danes in s tem vplivamo na to, kako bomo živeli jutri. In to brez namišljenih strahov!

Vprašajmo se, kakšne odločitve bi sprejemali, če nas ne bi bilo toliko strah? Ali bi bile naše odločitve enake ali drugačne, če ne bi bile podkovane s strahom? Vzemimo si par minutk našega neprecenljivega časa in iskreno razmislimo ter se vprašajmo: kaj bi takšne »pogumne« odločitve prinesle v naše življenje? Kako bi take odločitve oblikovale naše življenje? Res se je treba zamisliti, ker življenje je eno samo in kratko in imamo vsi le eno možnost, da ga živimo, kot si želimo. Res jo imamo in zato ne čakat, res ne čakat, škoda je vsakega trenutka, ko nismo srečni, ker je zamujen, ker trenutek gre mimo. Vsak vdih in vsak izdih je nov trenutek in če nismo srečni, je res škoda.

Če delamo ene in iste stvari, lepo prosim, ne pričakujmo spremembe, ker že zdrava kmečka logika nam pove, da to ni možno. A veste, katera je definicija norca po Einsteinu? Delati ene in iste stvari in pričakovati spremembe! Torej, do kdaj bomo norci 😉 ?!

Če kmet Janez vsako leto sadi plevel, ga skrbno zaliva, poskrbi za dovolj svetlobe, ga neguje, se z njim pogovarja, bo vedno zrasel le plevel, kljub temu, da si Janez zelo želi rožice. Ste razumeli 😉 ? Kaj boste pa vi sadili?! Preden sadite, se vprašajte ali želite plevel ali rožice v vašem življenju?

Za spremembo potrebujemo pogum, da lahko vse naše namišljene strahove odmaknemo proč. Strahovi nas omejujejo, so dolgočasni, ne dovolijo, da doživljamo nove stvari, da spoznavamo nove ljudi. Ne želijo, da uživamo življenje, da smo srečni. Tu so zato, da nas zavirajo, da delajo naše življenje žalostno, dolgočasno, obremenjujoče, travmatično in tega verjamem, da si ne želi nihče izmed nas!

Kaj lahko naredimo? Spremenimo način razmišljanja, saj se vse začne v naših glavah. Naše misli vplivajo na naša čustva, katera povzročijo dejanja, ki vplivajo na akcijo. Torej, vse je odvisno od tega, kako bomo sprejemali informacije, ki bojo nato vplivale na naše delovanje.

Naprimer, če dobimo novico in jo v mislih sprejmemo-dešifriramo kot grožnjo, se bomo počutili ogroženi. Nekdo drug, ki bo prejel enako novico, jo bo sprejel-dešifriral kot izziv in se bo počutil izzvanega, kar je daleč od ogroženega in varnost je v današnjem času vse bolj pomembna osnovna človeška potreba. Poskrbimo zato, da se bomo počutili varni v svojih odločitvah, motivirani v dejanjih in predvsem odgovorni za svoje odločitve in življenje. In naj bo srečno, ker je vse odvisno le od nas. In ker si zaslužimo!

Ko sem spremenila način razmišljanja in dojemanja, se mi je dobesedno spremenilo življenje. Kot, da bi se prebudila iz nočne more, sem dobesedno začela živeti svoje sanje. Medtem, ko pišem te vrstice, ležim na samotnem otoku pod palmo, pijem kokos…in ne, ne sanjam, vse to je res! O tem, kako sem prišla iz nočnih mor na Maldive, pa lahko izveste osebno na mojih brezplačnih predavanjih, ki so veliko več, kot le besede.

Pričakujte nepričakovano in začnite sanjati <3

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare