Blog

Blog Body - Mind - Soul LifeSoul Coaching

SONČENJE LAHKO HITRO PREIDE IZ POPOLNEGA UŽITKA V PRAVO NOČNO MORO

girl-429380_960_720

SONČENJE LAHKO HITRO PREIDE IZ POPOLNEGA UŽITKA V PRAVO NOČNO MORO

Poletje, sonce, morje, plaža, mivka….užitek, ki lahko hitro preide v nočno moro!

Si tudi ti eden izmed tistih, ki komaj čaka, da odvrže dolga oblačila in sončnim žarkom razgrne svoje telo, da ga nežno božajo?

 

Že od nekdaj sem imela rada poletje, predvsem zato, ker me je od vedno zeblo. Še sedaj imam vedno mrzle roke, včasih tudi poleti, tako da jih večkrat polagam na bližnje, ki jim je vroče. Oni mene grejejo, jaz pa njih hladim in smo vsi zadovoljni.

 

Foto: Pixabay

 

Spomnim se na šolske dni in na prvi dan počitnic, ko sva se s prijateljico veselo odpravili na plažo. Poletje sva pozdravili s pogumnim skokom v morje, kjer sva se prijetno ohladili. Kot se spodobi za počitnice, sva se brezskrbno ulegli na brisačo in zasluženo uživali. Vroče poletno sonce naju je tako prijetno in sproščujoče božalo s sončnimi žarki, da sva kar naenkrat zaspali. Kako lepo, bi nekdo rekel, aneda;)? Nama, ob prebuditvi, žal ni bilo prav nič lepo. Spomnim se, kot da bi bilo danes, da ko sem prišla domov, sem si dajala na kožo vse možne mrzle obkladke, mazala z jogurtom, ovijala v mokre brisače, se naložila s kumaricami…imela sem čas za nove ideje, saj dva dni in dve noči nisem spala, zaradi srbečice, opeklin, bolečin, mehurjev in vsega hudega. Niti premakniti se nisem mogla, saj me je bolelo celo telo!

 

Po tej neprijetni izkušnji, sem se izogibala sončnim žarkom med najhujšimi urami, takrat je to bilo med 14 in 16 uro, nato se je ta razpon z leti povečeval, dokler ni prišel do danes že med 10 in 17 uro!

Nato so prišli otroci in kot mamica, sem bila primorana biti z otroci vedno v senci, zato nisem imela druge izbire, kot izkoristiti čas za sončenje, medtem ko so otroci spali (14-16h). Preveč sem ga imela rada, da bi bila brez. Seveda sem imela najprej lepo zagorelo polt, z leti, pa so prišle za »nagrado« še globoke gube in postarana koža točno na predelu, ki je bil najbolj izpostavljen soncu. Sedaj res vem in verjamem, da ima koža dober spomin in zato so tukaj  tudi njegove posledice, vendar poti nazaj, žal ni.

 

Danes, pri zrelejših letih, je izpostavljanje sončnim žarkom med najnevarnejšimi urami (ja, nevarno je!) prej izjema, kot pravilo.

Odkar so v moj dom prišla eterična olja doTerra, so zamenjala tudi mojo celotno nego za telo in celo kozmetiko. Izjemoma kupim kakšno stvar v trgovini, saj si večino pripravim doma. Prisegam na lahke, hitre, enostavne in predvsem učinkovite recepte, ki so postali nepogrešljivi del mojega vsakdana.

To so: Negovalna osvežilna vodica s sivkinim hidrolatom in izvirsko živo vodo, krema za obraz, maslo za telo in piling. Vse z dodatki izbranih naravnih eteričnih olj doTerra, ki dajo izdelkom glavno noto.

Poleti si naredim še hladilni spray, ki ga imam s seboj vedno v torbici in ga skozi špricam, še posebej, če srečam koga, ki rabi ohladitev 😉

 

Brez sonca ni življenja, vendar pa se moramo zavedati, da povzroča prekomerno izpostavljanje in nezadostna zaščita pred sončnimi žarki številne posledice, ki vplivajo na naše zdravje.

Škodljivi učinki so zlasti sončne opekline, staranje kože, rak na koži in siva mrena.

Končno je tukaj težko pričakovano poletje in vroče sonce, tako da uživajte čim bolj, vendar  ne pozabite, da tako kot mi ima tudi naša koža spomin.

Lepo vabljeni na redne poletne delavnice, kjer si bomo izdelali nepogrešljive izdelke za nego kože, da bo poletje še lepše  😀

 

P.s.

V kolikor vam ne znese priti na delavnico, vzemite si nekaj časa in naredite kaj sami, na spletu lahko najdete veliko hitrih in enostavnih receptov, kjer z izbranimi eteričnimi olji date še tisto individualno pikico na i, da boste res imeli najlepše poletje do sedaj  😀 

 

 

 

 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare