Blog

LifeSoul Coaching

Ali veš, koliko odločitev sprejmeš vsak dan?! Znova in znova in znova…

odločitve

Ali veš, koliko odločitev sprejmeš vsak dan?! Znova in znova in znova…

Že zjutraj v postelji, ko se zbudiš, moraš sprejeti odločitev ali boš še malo pospal ali se dvignil iz postelje. Nato odpreš omaro, stojiš pred oblačili in se moraš odločiti kaj si boš oblekel. Tu lahko nastane že prvi stres.

Kajne ženske? 😉

Nato se moraš odločiti, kaj boš pil, jedel, si obul, ali si boš dal ruto ali šal, morda rokavice, boš potreboval dežnik, katero torbico…. En kup vsakodnevnih malih odločitev, ki so pomembnejše, kot se ti na prvi pogled najbrž zdi. Vendar neposredno vplivajo nate in tvoje počutje, kar pa vpliva na tvoj dan.

Bolj kot si povezan sam s seboj, lažje in hitreje boš sprejemal prave odločitve. Bolj kot si odtujen od samega sebe, težje boš sprejemal odločitve in jih boš skozi spreminjal ter tako živel v negotovosti in strahu.

Ali veš, kaj je Alfa stanje?
 

EEG (elektroencefalograf) meri različne frekvence možganskih valov v človeških možganih. Na določena področja glave se položijo elektrode, kar omogoča prepoznavanje in prikazovanje različnih elektro impulzov znotraj možganov.

Frekvenca pomeni število ponovitev določenega vala na sekundo. Na podobnem principu delujejo tudi radijski valovi, ki jih lovimo s svojim radio sprejemnikom. Če je katera koli od teh frekvenc nenatančna, pretirana ali težko dostopna, se to manifestira kot težava pri sprejemu programa. V naših življenjih pa se odstopanja pri možganskih valovih kažejo kot mentalne težave.

Alfa valovanje ima razpon od 8Hz do 13 Hz in nastopi, ko smo sicer budni, vendar v stanju fizične in mentalne sproščenosti, tako kot pri meditaciji.

Znanstveniki so v svojih študijah ugotovili, da globoke sprostitvene meditacije močno povečajo raven beta endorfinov (endogeni opiat), noroepinefrina in dopamina v telesu. Vse to pa so hormoni oz. nevrotransmiterji v telesu povezani s stanji in občutki večje mentalne jasnosti in ustvarjanja spominskih povezav. Ta učinek pa lahko traja tudi več ur ali celo dni po doseženem alfa stanju. Alfa stanje je povezano tudi s sposobnostjo priklica spominov, zmanjševanja občutkov bolečine in neugodja ter zmanjševanja stresa in čustvene napetosti.

Prvih 15 minut, ko se zjutraj zbudimo in zadnjih 15 minut zvečer preden zaspimo, so naši možgani v alfa stanju, zato bodimo previdni, 
kam usmerjamo svoje misli
.

Naj bodo to pozitivne misli, saj bodo zjutraj vplivale na potek našega dneva in zvečer na potek našega spanca! Z zavestnim upravljanjem uma lahko tako vplivamo na našo podzavest in samozdravljenje! Od nas je odvisno, kako bomo preživeli dan ali noč! Ali bo dan dober, pozitiven ali slab in negativen? Ali si bomo želeli, da bi trajal čim dlje ali da bi se čim prej končal.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste si priklicali svoje sanje? Ste že kdaj leteli v sanjah?

Mene letenje v spanju zelo sprošča in ker že dolgo nisem tega sanjala, sem se tik pred spanjem osredotočila prav na to misel in seveda sem ponoči letela. Bilo je naravnost fantastično. Zjutraj sem se prebudila prerojena!

Poskusite tudi vi.

 1. Ko se uležete v posteljo, globoko dihajte, da se umirite.
 2. Pozornost usmerite v nekaj, kar vas osrečuje, povezuje, sprosti.
 3. Nato se z mislimi in občutki podajte v svoje sanje.

Samo misli niso dovolj, morajo biti podkrepljene z občutki! Zato veliki večini ne rata. Bolj kot smo odtujeni od sebe, slabše čutimo. Bolj kot smo povezani s seboj, lažje čutimo. Vse to se lahko naučimo in ne le, da začnemo sanjati svoje sanje, ampak se naučimo tudi živeti svoje sanje❤️

Torej, da se vrnemo na začetek.

Ali veš koliko odločitev sprejmeš na dan?! Približno 33.000!

Z umirjenim stanjem uma bomo vse te naše odločitve lažje sprejemali in se z zaupanjem prepustili toku življenja.

Mojca

Ne čakaj na jutri, naredi nekaj zase še danes. Prijavi se na eno izmed brezplačnih predavanj ali delavnic, ki jih najdeš med dogodki. 
P.s.: Število mest je omejeno! Pohiti! 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare