Kaj sta Body&Mind Fit in DanceFit?

Body&Mind Fit vadba je zasnovana tako, da poskrbi za oblikovanje celotnega telesa, večanje psihofizične zmogljivosti ter hkrati krepi naš imunski sistem in poskrbi, da smo bolj odporni in zdravi. Ozavestimo in krepimo vse pomembne mišice v telesu in se naučimo funkcionalnosti-pravilnega delovanja s telesom. Poseben poudarek ima pri krepitvi trupnih mišic, ki dajejo oporo naši hrbtenici in skrbijo za stabilno in pokončno držo.

Pri vadbi poskrbimo za raztezanje in sproščanje najbolj zakrčenih delov-mišic v telesu in redno odpravljanje dnevnega stresa ter za vzpostavitev ravnovesja, tako na telesni kot na energijski ravni. S tako obliko vadbe poskrbimo hkrati za naše FIT telo in naš FIT um. Primerna je za različne fizične pripravljenosti, saj je zasnovana na individualnem pristopu.

DanceFit je sestavljen iz aktivne plesne vadbe (Zumba, Macumba, Latino ritmi …) in vključuje elemente vaj z lastno težo. Enostavne koreografije ob ritmih moderne glasbe s poudarkom na večanju kondicije, oblikovanju telesa, koordinacije, krepitvi trupnih, medeničnih, hrbtnih ter vseh ostalih mišic telesa in ZABAVI! Skratka, telovadite medtem, ko se zabavate.

V drugem delu se z različnimi vadbenimi tehnikami posvetimo krepitvi, raztezanju in sproščanju. Vadba, ki nam pomaga pri izboljšanju telesne drže, aktivira najbolj globoke trupne ter hrbtne mišice, podaljšuje telo, izboljša ravnotežje, preprečuje nastanek poškodb, sprošča stres, umirja, krepi imunski sistem in je najboljša samo pomoč pred bolečinami in dobrim psihofizičnim počutjem.

Joseph H. Pilates: “Po desetih urah občutite razliko. Po dvajsetih urah vidite razliko. Po štiridesetih urah imate novo telo.”
Mojca Jakomin: “Če z novim telesom ne boste zadovoljni, vam vrnem starega nazaj.” 😉

 

URNIK
DanceFit

KOPER (vrtec Pobegi)| ponedeljek in sreda | 18:30-19:30

URNIK
Body&Mind Fit

KOPER (vrtec Pobegi)| ponedeljek in sreda | 19:30-20:30