Blog

Če izraziš sebe, boli. Če ne izraziš sebe, boli še bolj!!!!

Jay Shetty3
Blog LifeSoul Coaching

Če izraziš sebe, boli. Če ne izraziš sebe, boli še bolj!!!!

Februarja sem zasledila, da svetovno znani motivator in trenutno najbolj uspešen influencer Jay Shetty prihaja v našo lepo deželo. V trenutku me je pritegnilo in sem vprašala prijateljico, če bi šla z menoj in je bila takoj za. Bolj, kot se je bližal datum seminarja, bolj so se začela prebujati notranja vprašanja. Na dan dogodka, sva obe s prijateljico spoznali, da v kolikor ne bi februarja kupili karti, naju zagotovo ne bi bilo na seminarju (zaradi spleta okoliščin), tako da sva se ga obe še toliko bolj veselili.

Kot se spodobi za tako vsebinsko in energijsko močan dogodek, je bilo par prijetnih predskupin, da so tisoč-glavo množico ogrele in pripravile na celotno dogajanje in proces. Glasbena skupina UMA nam je predala sporočilo, da nas otroci učijo spoznavati sebe in da je treba občutiti vse, kar je in le čutiti…

Boris Vene, ki je predaval že na velikih odrih širom sveta skupaj z velikimi zvezdniki, ni skrival navdušenja, da smo lahko, kot tako majhna dežela, gostili tako velikega gosta, kot je Jay Shetty. Prvi v Evropi smo imeli to čast! Udeleženci so prišli iz različnih evropskih držav, le da bi ga videli in slišali v živo.

Sporočilo, ki nam ga je g. Vene podal, je bilo o energiji namena. Vse, kar delamo, moramo delati z nekim določenim namenom in zavestno, da se lahko povežemo z energijo namena.

Poznate še tisti občutek, ko se vaše telo zmrazi, strese, zadrhti? Kar tako? Brez razloga?

Dobro vedeti → če te zmrazi, ko nekdo govori, pomeni, da ta oseba govori iz srca. Če pa te zmrazi, ko ti nekomu govoriš, potem pomeni, da ti govoriš iz srca. Saj vemo, kje je duša doma, aneda 😉? Dal nam je nalogo, da vsakič, ko bomo na seminarju to začutili, naj dvignemo roko. Lahko rečem, da kljub temu, da je seminar trajal cel dan, skoraj ni bilo trenutka, brez, da bi bila kakšna roka v zraku ❤️

Ob prihodu Jaya se je v hipu celotna dvorana dvignila na noge in ga pozdravila z dolgim, burnim aplavzom, da nas je moral prositi, naj se posedemo in odnehamo, da bi lahko začel.

Seminar je bil poln starodavnih modrosti in naukov, ki so bili predstavljeni v večini skozi življenjske izkušnje in zgodbice, da smo jih lahko vsi razumeli.

V prvem delu je Jay govoril o preteklosti in o tem, da smo ta trenutek točno tam, kjer moramo biti, kljub temu ali v to verjamemo-razumemo ali ne. V kolikor to ozavestimo, damo sedanjemu trenutku moč in lahko izkoristimo energije in moč sedanjega trenutka.

Vaja: Ponovi 3 krat na glas: »V tem trenutku, sem točno tam, kjer moram biti.« (Govori iz srca, verjemi v svoje besede in svojo moč).

Kmalu zatem je sledila prva naloga;

→ Katera je tista stvar, ki si jo delal kot otrok, ki te je radostila, osrečevala in ti je žal, da je ne delaš več? Zakaj sedaj tega ne delaš več? Ni ovir! Edina ovira, si lahko sam sebi. Začni spet to delati in goji notranjega otroka v sebi, goji srečo in veselje in uživaj življenje.

Naj te ne ustavijo negativna mnenja in predsodki ljudi. Negativna mnenja te lahko pokončajo ali pa peljejo naprej. Le dve možnosti imaš. Ne dovoli si, da te ustavijo, sledi sebi, svojim željam in življenje ti bo povrnilo, da boš živel SVOJE SANJE.

Ne zapusti svojih idej, sanj, prepričanj, samo zato, ker drugi ne verjamejo vate in ker te ne podpirajo. Po navadi so to itak ljudje, ki te v resnici sploh ne poznajo in jih ne zanima tvoja sreča.

Če izraziš sebe, boli. Če ne izraziš sebe, boli še bolj!!!!

V tem trenutku nam je Jay rekel, da vzamemo v roke svoje telefone in odstranimo iz socialnih omrežij (fb, ig…) 3 osebe, ki nas ne podpirajo, držijo nazaj oziroma na mestu, da ne moremo napredovati. V tem trenutku sem dvignila roko. Pa veste, zakaj me je zmrazilo? Ker sem točno to naredila en dan prej! In sedaj je Jay rekel nekaj, kar me je popolnima pomirilo z mojim dejanjem.

Nekateri izmed nas bodo naslednji dan dobili sporočilo odstranjenega prijatelja z vprašanjem, zakaj so ga odstranili? Veste, kaj naredi večina ljudi? Se jim opraviči, da je bilo po nesreči in jih doda nazaj. Ostali pa jim ne rabijo razlagati, saj se zavedajo, da je življenje NJIHOVO in ONI odločajo, koga želijo ob sebi in koga ne. Kako lepo! Točno to je rekel, kar sem v tistem trenutku potrebovala. Nikomur ne rabim popolnoma nič se opravičevati ali razlagati, saj življenje je moje in JAZ SEM KREATOR SVOJEGA ŽIVLJENJA ❤️

Ponovi 3 krat na glas: »V tem trenutku, sem točno tam, kjer moram biti.« (Govori iz srca, verjemi v svoje besede in svojo moč).

Drugi in zadnji del predavanja je pričel s tematiko o sedanjosti.

Pričel je s primerom, v katerem se je najbrž znašel vsak izmed nas. Zbralo se je 30 oseb, ki so se zmenili, da bodo na glavnem trgu nekje v Londonu zrli v okno zadnjega nadstropja na bloku. Med sabo so si govorili:« še malo, počakaj, zdaj bo, samo še malo….« V roku pol ure se je zbralo cca. 3oo ljudi, ki je strmelo v okno in so enako govorili ostalim, ki so jim sledili. Še malo, počakaj….

Zanimivo, kako ljudje podzavestno sledimo drugim. (Ne)hote pademo v vzorce in prepričanja, kaj je dobro za nas in kaj ni.

Nato je sledila naslednja naloga; → Zakaj so nam všeč določene stvari? Ker so drugim ali ker so res nam všeč? Vzemite si 3 minute časa in na papir napišite, kaj za vas pomeni SREČA in USPEH. Izhajajte iz sebe, ne iz tega, kar mislite, da bi moralo pomeniti.

A se zavedamo, da živimo v percepciji od percepcije drugih ljudi? Kaj to pomeni?

  • NISEM, kar si mislim, da SEM.
  • NISEM, kar si ti misliš, da SEM.
  • SEM TO, kar si jaz mislim, da si ti misliš, da SEM.

Vam je dalo (za)misliti? Kakšno percepcijo imate resnično o sebi? Se sklada s tem, kar si v resnici mislite o sebi?

Slovenci smo tako lepi, srčni in barviti, kot je naša dežela. Polni smo skritih talentov in (pre)skromni, da bi jih znali izkoristiti, pokazati, uporabiti.

Poišči, kaj te navdihuje in osrečuje, ter investiraj svoj čas in denar v to. Najdi svojo strast in pojdi svojo pot. Edino to je pravi ključ do srečnega in zdravega življenja.

Vem, da se sliši morda lahko, v praksi pa je veliko težje. Kako vedeti, kaj so tvoji talenti, strasti, želje? Najprej se moraš znati ustaviti, sprostiti svoje telo in umiriti svoj um, da spoznaš resničnega sebe. Ko smo v miru in tišini, lahko slišimo glas srca, kjer je duša doma.

Ne moreš nečesa ljubiti, če tega ne poznaš. Ne moreš sebe imeti resnično rad, če se ne poznaš! Najprej moraš imeti sebe rad, da imaš lahko druge rad. In če ne poznaš sebe, ne moreš pričakovati, da boš poznal druge.

Tako, kot se obnašamo do sebe, tako se tudi do drugih oseb, vseh živih bitij in Zemlje. Tako se tudi drugi obnašajo do nas. Se strinjaš?

Zaključili smo s temo o prihodnosti.

Najpomembnejše izmed vseh stvari v življenju, se mi zdi tale, da znamo reči NE, ko je le-to potrebno. Kako se naučimo, kdaj je prav, da rečemo NE in kdaj je prav, da rečemo JA? Ko je naše telo v ravnovesju z našim umom in srcem.

A je tudi tebi poznan tisti občutek, ko rečeš ja in v glavi ti zveni-kriči en glasek NEEEEEEEE….takrat tvoj trenutek definitivno ni v harmoniji in skladu s tvojim BITOM. Velikokrat rečemo prehitro JA  in imamo nato notranje boje, ko nam telo in srce kričita NE in se borita, da sta uslišana. Bolj, kot smo povezani sami s seboj, lažje in hitreje bomo prišli do pravih odločitev in manj se bomo ubadali in izgubljali energijo za stvari, ki za nas niso pomembne in si tako prihranili energijo za stvari, ki so za nas pomembne.

Vsak dan imamo veliko priložnosti začeti delovati tako, da so naš um, srce in duša v harmoniji. Vendar ne odlašaj. Začni še v tem trenutku. Pomembno je ZAČETI, DELATI, PRAKSA, UČENJE, IZBOLJŠEVANJE in KONSISTENCA.

Transformacija ni lahka, je težka stvar, vendar je še težje, če je ne narediš! S prakso in delovanjem, se je naučiš, tako kot si se naučil hoditi, umivati zobe, se tuširati. Če delaš redno, vsak dan, postane vse lažje ❤️

V vseh razvitih državah imajo ljudje poleg osebnih zdravnikov, psihiatrov, naturopatov tudi coach-e (mentorje). Pri nas družba odobrava le prve, vse ostalo ljudje zavijamo še vedno v celofan. Nas mika, se blešči, vendar, ko se mu približamo, zašumi in večina se ustraši, kaj bodo rekli drugi in odneha, le redki se požvižgajo na okolico in odprejo svoje darilo, da najdejo SEBE.

Coach – mentor je oseba, ki jo potrebuje vsak izmed nas. Pomaga nam rasti, nas spodbuja, daje občutek, da nismo sami, nas podpira in daje vedeti, da je tukaj za NAS in da bo vse v redu. Težko je sam rasti, zato smo tukaj, da si pomagamo. Eden z drugim, saj skupaj smo močnejši.

Za konec je Jay Shetty napovedal, da ima za Slovenijo pomembno sporočilo, ki se glasi

BE BRAVE. BODI POGUMEN.

Ponovi 3 krat na glas: »V tem trenutku, sem točno tam, kjer moram biti.«  (Govori iz srca, verjemi v svoje besede in svojo moč).

Priporočam vam branje bloga o strahu, saj je največkrat glavni vzrok, da nismo dovolj pogumni, da gremo naprej in rastemo.

 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare